This image for Image Layouts addon

Onze Club

Achtergrond van onze club

Boutersem United is de voetbalclub voor meer dan 200 jeugdspelers, een A-kern, een beloften team, reserven, een damesteam en veteranen.

United zag in 2009 het levenslicht via een samenwerkingsakkoord tussen alle actieve voetbalclubs binnen de gemeente. VC Jong Neervelp, Sporting Roosbeek, Racing Butsel, en Verbroedering Boutersem sloegen de handen in elkaar inzake jeugdwerking en zo ontstond Boutersem United.

Het provinciale voetbal beleefde moeilijke tijden en VC Jong Neervelp en Verbroedering Boutersem dienden de handdoek in de ring te gooien. De fusieclub Sporting Roosbeek-Neervelp en Boutersem United gingen de krachten niet alleen bundelen inzake jeugdwerking, maar ook voor de A- & Beloften kern. Aangaande de jeugdwerking, bleef de samenwerking met Racing Butsel bestaan. Een jeugdsamenwerking onder supervisie van het gemeentebestuur, dat een wakend oog in het zeil houdt.

De voornaamste taak van dit samenwerkingsverband is het coördineren van de jeugdwerking van de 3 betrokken partners, Racing Butsel, Boutersem United jeugdwerking VZW en Boutersem United VZW, zodat alle jeugdspelers/-speelsters een degelijke voetbalopleiding kunnen genieten in de eigen gemeente en kunnen voetballen op hun eigen niveau, in een team bestaande uit leeftijdsgenoten.

Tussen 2009 en nu heeft de club het aantal jeugdspelers stevig zien groeien en werd de kaap van 200 jeugdspelers gerond. Deze leden ontwikkelen hun voetbalskills van U6 tem U21.

Boutersem United garandeert een degelijke voetbalopleiding met sportiviteit , respect , discipline en fair-play hoog in het vaandel. Dit alles in een gezellige , gezonde, sociale en veilige omgeving met een goede en correcte communicatie.

Bij Boutersem United is iedere speler/speelster welkom ongeacht de kwaliteiten. In onze opleiding krijgt iedere speler/speelster minstens 50% speelgelegenheid, op hun niveau, met uitzondering van blessures . Wij zijn er immers van overtuigd dat spelers/speelsters enkel kunnen groeien indien ze voldoende kansen krijgen om dingen op te pikken.

Boutersem United streeft naar een onderbouwde en hoogwaardige voetbalopleiding. Gegeven door gemotiveerde en enthousiaste trainers, die gemotiveerd worden om, in samenspraak met de club, de nodige opleidingen te volgen. FUN & FORMATION staat centraal in het geven van de trainingen.

Boutersem United werkt haar trainingen en wedstrijden af op een kunstgrasveld. Tijdens de wintermaanden kan er desgewenst uitgeweken worden naar de sporthal. De thuishaven van het A-team, Beloften, dames en reserven is het grasterrein te Roosbeek.

Boutersem United VZW is onstaan uit een fusie.

Maar de fusie is maar het begin. Samenblijven staat gelijk aan vooruitgaan. Samerwerken garandeert succes!!!